Tippek az egészséges élethez és vízvezeték rendszerhez

Miért hajtjuk minden áron a sikert, a pénzt, az anyagi javakat? Sajnos sok helyen azt tapasztalom, hogy gyakran szinte gépként kell az embernek teljesítenie, így nem csodálkozom azon, hogy sokaknak problémát okoz, hogy a testi és lelki egészségükre odafigyeljenek. Sőt, abba is könnyű belefutni, hogy a fontossági listán az utolsó helyek egyikén szerepeljen az önmagunkkal való kapcsolat és a kiegyensúlyozott élet. Ezt gyakran hallom olyan családanyáktól például, akik a munka, a háztartás és a gyereknevelés által életre hívott sok feladat között próbálnak több-kevesebb sikerrel lavírozni. De gyakran a fiatalabb generációkra is olyan teher hárul, amiről nem beszélünk eleget, hiszen az elmúlt évtizedek társadalmi változásai, illetve a digitális kor megannyi új kihívással szembesíti őket is. A női magazinok írjanak csak a legújabb diétatrendekről és a mozgásformákról – mi beszéljünk többet a mentális egészségről!

Ugyan a mozgás és a valódi tápanyagokban gazdag étrend szintén nagyon jól megtámogatja a stresszkezelést és a fizikai-szellemi jóllétet, az önismeretet és a kapcsolatok fontosságát nem győzöm hangsúlyozni, ha az egészségről van szó. De gondolhatunk például a környezetünk rendezettségére is – hiszen a Maslow-piramis első szintjének teljesülnie kell ahhoz, hogy az alapvető komfortunk meglegyen.

Ennek a jelentőségébe akkor gondoltam vele igazán, amikor vízvezeték szerelésre volt szükség a házunkban, és egy ideig nem volt vizünk.

Persze a szakemberek a lehető leggyorsabban igyekeztek orvosolni a problémát, eleve a kiszállásuk is S.O.S. történt – a 0-24 órás ügyeleti szolgáltatásuknak hála, a weboldalukon megtalálható település listán szereplő helyekre akár már egy órán belül meg tudnak érkezni. A vízvezeték szerelés mellett fűtésrendszerekkel, gázzal és duguláselhárítással is foglalkozó cég honlapján már a kezdőoldalon két telefonszám van a segítségünkre (illetve a vonal túlsó felén elérhető szakemberek), emellett a felső menüsorban a jobb sarokban megtaláljuk a hibabejelentő űrlapot, amellyel visszahívást kérhetünk. Ehhez mindösszesen a nevünket, telefonos és e-mailes elérhetőségünket szükséges megadni, illetve tömören, lényegre törően érdemes a problémát összefoglalni. Visszahíváskor úgyis célzott kérdésekkel próbálják majd felderíteni a pontos problémát, amennyiben szükséges még a “diagnózis” felállításához. Akár az éjszaka közepén, akár egy rohanós nap közepén történik nagy baj, ha sürgősen megoldás kell, a 24 órában elérhető víz- gáz- és fűtésszerelő csapatra egyaránt számíthatunk! A honlapjukon felsorolják az összes elérhető szolgáltatásukat, ezek között a vízvezeték szerelésen belül megtalálhatóak az előre látható, tervezhető műveletek (különböző felújítások, beüzemelések, cserék vagy az ajánlott, időnkénti karbantartás), és az olyan feladatok is, amelyek váratlanul érkeznek, és általában S. O. S. segítségre szorulunk miattuk (ilyen például a csőtörés, dugulás kezelése és elhárítása, egyéb előre nem látható, bosszantó meghibásodások). Mindez azt is sugallja és magában hordozza, hogy e széles portfólió, a vállalt feladatok sokasága nagy szakértelmet rejt – ahogyan a weboldalukról megtudhatjuk, ez több évtizedes tapasztalatot jelent. Akár lakásban, akár családi házban, vagy épp ipari létesítményben üti fel a fejét egy probléma, ők megbirkóznak vele.

Nagyon tetszett az is, hogy ilyen részletes információkban gazdag honlappal rendelkezik a 24 órában elérhető víz-, gáz- és fűtésszerelés csapata. Olyan sok hasznos dolgot olvastam, amíg kiért a szakember hozzánk, hogy a személyesen neki feltett kérdésekkel kiegészülve most már magam is úgy érzem, “szintet léptem” infók terén és legközelebb TALÁN nem pánikolok majd ennyire, amikor megtörténik a baj – bár remélem, hogy nem lesz egyhamar ilyen jellegű problémánk. Mindenesetre részletesen elmagyarázta nekem a kiérkező vízvezeték szereléssel foglalkozó szakember, hogy milyen műveleteket fog végrehajtani, honnan eredhetett a probléma forrása és hogyan lehet esetlegesen megelőzni egy hasonlót. Ami még szintén emelte a komfortérzetemet és a biztonság érzését, hogy elmondta, több éves garanciát vállal az általa elvégzett feladatokra, így tulajdonképpen nincs okom az aggodalomra.

Amikor végül rendeztem az összeget, nagyon pozitívan csalódtam, mert a korábbi tapasztalataimmal ellentétben nem bánta a pénztárcám azt az árat, amit ezért a minőségi munkáért kifizettem. Maga a munkavégzés alapos volt, nem kapkodós, de a probléma felmérése, a kiérkezés kifejezetten gyorsnak volt mondható. Teljesen elégedett voltam.