Az egészséghez jobban értek, mint az energetikai tanúsítványokhoz

Be kell valljam, dietetikusként jobban értek az egészséghez, mint az energetikai tanúsítványhoz. Néhány héttel ezelőttig azt sem tudtam, hogy eszik-e vagy isszák, de muszáj voltam megbarátkozni a gondolattal, hogy bizony nekem is kell egyet igényelni.

https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak

Az energetikai tanúsítvány egy olyan dokumentum, mely minden egyes ingatlan adásvételi folyamat nélkülözhetetlen kelléke. Én ehhez dietetikusként nem sokat konyítok, minden tudásom az e-tanusitas.eu-ról szereztem.

Az e-tanusitas.eu kollégái azon dolgoznak, hogy a lehető leggyorsabban, konkrétan 24 órán belül a kezünkbe adják az említett dokumentumot, ezzel is elősegítve az ingatlan eladás folyamatát.

Nekem először az ügyvédem ajánlotta, hogy innen szerezzem be, ugyanis neki remek tapasztalatai vannak a céggel.
Bevallom, nekem is nagyon szimpatikus volt a vállalat már az első alkalommal, amikor a weboldalukat láttam. Összeszedett, igényesen megszerkesztett oldalról beszélünk, ahol minden leírás közérthető, mégis rendkívül szakszerű.

Nekem fontos volt, hogy tudjak anyagilag is tervezni, hiszen a lakáseladás és -vétel így is rengeteg kiadással jár, szóval legelőször a https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak oldalt tekintettem meg. Nem akartam a véletlenre játszani, hiszen az nagyon kellemetlen, hogyha beleéled magad valamibe, aminek az ára nem felel meg a pénztárcádnak.

Az energetikai tanúsítványok árai nagyon széles skálán mozoghatnak. Függ attól, hogy lakás vagy kertes ház-e a szóban forgó ingatlan, továbbá az sem mindegy, hogy hol helyezkedik el az adott ingatlan, hiszen más az árszabás vidéken és a fővárosban.

Ha pici lakásunk van a fővárosban, akkor nem lesz bonyolult dolga a szakértőnek. Ebben az esetben akár 15.990 Ft-os bruttó áron is hozzájuthatunk a tanúsítványhoz.
Egy vidéki kertes ház esetén más a helyzet, de azért nem kell aggódnunk, így sem megyünk csődbe a kifizetendő összeg okán: egy 120 négyzetméteres vidéki családi ház esetén is 26.990 Ft-ból kijövünk.

Fontos tudni, hogy az e-tanusitas.eu esetén minden kiszámítható. A https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak oldalon fent vannak feketén, fehéren a fizetendő összegek, így minden tervezhető, és semmilyen rejtett költséggel nem kell bajlódnunk.

Ha úgy döntünk, hogy megfelel az ár, akkor nagyon könnyű megigényelni a szolgáltatást. Elegendő mindösszesen egy telefonhívás részünkről, hogy elindítsuk a folyamatot.
A hívás során átbeszéljük a cég kollégáival, hogy mit szeretnék, milyen az ingatlan, valamint bekérnek néhány adatot, melyek kiindulópontként szolgálnak a szakértőnek.

A szakember a helyszíni felmérés során megnézi, hogy milyen állapotúak a nyilászárók, a fűtésrendszer, és sok egyéb dolgot, mely befolyásolhatja a háztartás energiafelhasználását.
A felmérés adatait azonnal továbbítja az irodába, ahol a kollégák rögtön nekilátnak megállapítani, hogy milyen kategóriába sorolható az ingatlanunk.

24 óra múlva már a kezünkben lehet a tanúsítvány, de szükség esetén a 12 óra is megoldható, ha elektronikus formátumban is elegendő nekünk átmenetileg a dokumentum.
Mindezen felül arra is gondoltak, hogyha a későbbiekben, más cél okán szükségünk volna a papírra, de nem találjuk otthon, akkor újra kikérhetjük a rendszerükből, ugyanis ott 10 éven keresztül megőrzik az elkészített tanúsítványokat.

Én nagyon elégedett voltam az e-tanusitas.eu munkatársaival. Minden pontosan a megígértek szerint zajlott, pontosan annyit fizettem, amennyit mondtak előre, és még a kollégák is kedvesek voltak.

Bár nem értek az ilyen papírokhoz, jó látni, hogy vannak, akik komolyan veszik a szakmájukat, és segítenek lelkiismeretesen a hozzám hasonló személyeknek.