A fogorvos jó barátod

Az egészség nagy kincs. Az emberek csak korlátozott ideig élhetnek a földön, és annak érdekében, hogy ez minél hosszabb, minél problémamentesebb és minél boldogabb legyen, fontos tenni az egészségért. Bár ezt sokan elhanyagolják, fontos tudatosítani, hogy nagyban függ rajta az életünk minősége. Az egészségünkre sok területen figyelhetünk, vigyázni kell például a megfelelő vérnyomásra, a bőrünk, az izomzatunk, a csontjaink, a szemünk vagy éppen a fogaink egészségére.

A fogaink… Ez az a terület, amivel kapcsolatban sokan csak akkor tesznek lépéseket, ha már igazán nagy baj van, és nem tudnak egy órát sem nyugodtan ülni a fájdalomtól. Pedig ezt nem muszáj megvárni. Figyelni kell arra, hogy legalább napi kétszer mossunk fogat (alkalmanként minimum két percig), de hangsúlyt kell fektetni a megfelelő technikára, valamint a jó fogkefére és fogkrémre is. Nem elhanyagolható az sem, hogy rendszeresen meglátogassuk a fogorvosunkat. Sokan csak akkor keresik őt fel, ha fáj a foguk, vagy éppen szemmel látható elváltozást vettek észre valamelyik fogukon, ez azonban nem helyes. Szükség van arra is, hogy fél évente rutinellenőrzést végezzenek a fogainkon, hiszen így minél hamarabb kiszűrhető egy esetleges probléma, és minél kevesebb bonyodalommal, szenvedéssel jár majd a megoldása. Bizony nem mindegy, hogy csak fogkőeltávolításra, fogtömésre, vagy esetlegesen gyökérkezelésre, netalántán foghúzásra lesz szükség.

legjobb fogorvos budapest

Ha elszántuk magunkat, és úgy döntünk, hogy ideje hosszú idő után ismét felkeresni egy fogorvost, már csak azt kell eldöntenünk, hogy hová megyünk. A cél, hogy minél hamarabb megtaláljuk, melyik a legjobb fogorvos budapest területén. Bár a kérdésre nem igazán létezik objektív válasz, a Fogorvos Budapest szolgáltatásait érdemes figyelembe venni. A budapesti Kacsa utcában található fogorvosi rendelő széleskörű, profi ellátást nyújt, és a munka során hat alapelvet igyekszik figyelembe venni. Az első, hogy kiszámítható és megfizethető áron szeretnének színvonalas szolgáltatást nyújtani. Fontosnak tartják még, hogy kialakuljon egyfajta bizalmi viszony a munkatársaik és a páciensek között, ezáltal szeretnék elérni, hogy a látogatóik visszatérő látogatók legyenek. A harmadik, hogy asszisztens és dentálhigénikus is segíti a munkát, és nem csak a páciens és az orvos a része a közös munkának. Nem csak az ellátást, hanem a megelőzést is fontosnak tartják. Az ötödik céljuk, hogy megtanítsák a pácienseiknek, hogy miként tudják fenntartani a kezelésekkel elért állapotát a fogaiknak.  A hatodik pontjuk, hogy az elégedettség és az egészség a fontos számukra, nem pedig a több pénz. A honlapjuk szerint a Fogorvos Budapest munkatársai figyelnek arra is, hogy megfeleljenek a kor igényének, miszerint manapság már nem csak az egészség fontos, hanem bizony az esztétika is.

Érdekesség, hogy a Fogorvos Budapest honlapja nem csak praktikus információkat árul el a fogászat működéséről és az ellátásról, hanem cikkeket is lehet olvasni rajta különböző gyakran felmerülő kérdésekről. Olvashatunk a fogpótlásokról, a gyökérkezelésről, a bölcsességfogakról, a fogkőről, a csontpótlásról, a fogtömésről, és a fogszabályzásról.

A Fogorvos Budapest munkatársai összeszedtek nyolc általuk fontosnak ítélt információt is napjaink fogászatáról, melyek nem feltétlenül csak a jövőbeni pácienseiknek, hanem mindenkinek fontosak lehetnek. Az első, hogy a fogorvos nem egy kínzásra specializálódott szakember. Sokan félnek a fogorvostól, aminek gyakran a rossz tapasztalat az oka, de a technológiák fejlődése okán ma már szinte fájdalommentesek a beavatkozások. Gyakran felmerülő kérdés, hogy az emberek hogyan válasszanak fogorvost. Ha ebben a helyzetben találjuk magunkat, akkor az első feladat, hogy eldöntsük: állami vagy magán rendelőt keresünk fel. A szakemberek mindkét intézményben képzettek lesznek, ám magénrendelő esetén lehetőségünk van dönteni a minket kezelő orvos személyéről. Fontos lehet, hogy ne csak a szakmaiságot vegyük figyelembe, hanem azt is, hogy az orvos szimpatikus legyen. Érdemes még lecsekkolni azt is, hogy a kiválasztott orvos foglalkozik-e azzal a problémával, amivel fel szándékozzuk keresni. A magánrendelők mellett szól még – a Fogorvos Budapest írása szerint –, hogy nem kell egy egész napot rászánni a beavatkozásra, hanem minden páciens időpontra érkezik, ezáltal elkerülhető a várakozás. Fontos még, hogy az orvosok és az asszisztensek türelmesek lesznek a vendéggel, hiszen ő rájuk bízta magát. A fogászat egyik területe az esztétikai kérdésekkel foglalkozik, ugyanis ma már hozzátartozik az igényes megjelenéshez a fogsor állapota. Mint az a Fogorvos Budapest cikkéből kiderül, Tom Cruise, Morgan Freeman, a Beckham házaspár és Celine Dion is a fogorvosoknak lehet hálás a mosolyáért. Az esztétikai fogászathoz tartozik a fogszabályozás, a rendelői fogfehérítés és a fogpótlási lehetőségek. Utóbiakkal kapcsolatban fel kell hívni a figyelmet arra, hogy sok esetben nem a tisztítás és az ápolás hiánya áll a fogak elvesztése mögött, hanem sajnos genetika. A modern technikának köszönhetően azonban időnként olyan jó fogpótlást tudnak készíteni az orvosok, hogy az is elfelejthető, hogy melyik fog nem valódi. Feltűnhetett, hogy a fogpótlás szinonimájaként nem használtam az implantátum szót. Ez azért van, mert nem minden fogpótlás implantátum. Létezik korona (ilyenkor a fog gyökere megmarad), híd (ilyenkor a hiányzó fog melletti fogak gyökeréhez rögzítik az új fogat), és implantátum, mely esetében a foggyökeret egy fém csavar helyettesíti, és erre kerül rá a felépítmény, mely maga a fog. Létezik kivehető megoldás is a fogpótlásra.

De milye előnye lehet az implantátumoknak? A legnagyobb előnyük, hogy nem befolyásolják a többi fogat. Korona vagy híd esetén a sérült fogak körülvevő fogakat is bizonyos esetekben meg kell csiszolni. Másik előny, hogy az implantátumok pontosan olyanok, mint egy igazi fog, valamint ez a megoldás kifejezetten tartós. Vonzó lehet az implantátumokban az is, hogy az áruk egyre csökken, a minőségük pedig egyre jobb lesz.

Ha a fogorvosra van szükségünk, és keresgélünk a világhálón azzal kapcsolatban, hogy melyik a legjobb fogorvos Budapesten, minden lehetőségnél meg kell vizsgálnunk, hogy foglalkozik-e az adott rendelő a problémánkkal, és mennyibe kerül majd megoldani azt. A Fogorvos Budapest honlapján az oldalsó menüből könnyedén kiválaszthatjuk az „Árak” menüpontot, amin belül megtaláljuk, hogy mikkel foglalkozik a rendelő, és melyik szolgáltatás mennyibe kerül. Az állapotfelmérés, és az első konzultáció (valamint az árajánlatkészítés) ingyenes. Foglalkozik még a rendelő tömésekkel, gyökérkezelésekkel, rögzített és kivehető fogpótlásokkal, ideiglenes pótlásokkal, fogeltávolítással, implantációval, fogszabályzással, prevencióval, gyerekfogászattal, valamint parodontológiával. Ez utóbbi a fogágybetegségekkel foglalkozik, és ide tartozik a fogkőeltávolítás, a kürett (mely esetben a fog közelében lévő gyulladt tasakot kitisztítják) és a fluoridálás. A Budapest Fogászat kezelései időpontfoglalás után vehetők igénybe. Időpontot a honlapon elérhető telefonszámon, vagy a honlapon elérhető üzenetküldő felületen lehet foglalni. A fogorvosi rendelő hétköznaponként 9 és 19 óra között tart nyitva, a honlapon elolvasható telefonszám is ebben az időszakban hívható. Amennyiben nem sikerült az egyeztetés, a telefonálót minden esetben visszahívják.