Egy egészséges alapanyagokat forgalmazó boltot nyitottam

Nagyon sokáig gondolkodtam azon, hogy bele merjek-e vágni egy saját vállalkozásba. Azonban egy pár év gondolkodás után úgy döntöttem, hogy igenis jó az, amit csinálni fogok és bíztam benne, hogy az egészséges alapanyagok iránt magas lesz a kereslet.

A vállalkozásomat tehát létrehoztam, azonban nagyon sok kérdés és szervezés, gondolkodnivaló előzte meg ezt az egészet. A cégforma kérdését a férjemmel alaposan átrágtuk.
Ebben az egészben pedig a topcegalapitas.eu volt segítségünkre. Nagyon sok szempontot kell ugyanis mérlegelni. Először is fontos volt, hogy legyen egy jó könyvelőnk és őt meg is találtuk hamar. Ő is nagyon sokat segített, sőt, ő hívta fel a figyelmünket a topcegalapitas.eu-ra, valamint arra, hogy milyen nagy előnyökkel jár a székhelyszolgáltatás. Ez voltaképp azt jelenti, hogy a cégünk székhelye ehhez a szolgáltatóhoz van bejelentve. Ide érkeznek a levelink, itt, hivatalosan, meghatalmazással átveszik, majd elektronikusan, beszkennelve továbbítják számunkra. Kényelmes megoldás, annyi biztos.

Ezen kívül elhelyezik a cégtáblát a közterületről is jól látható helyen, és számos más dolgot is takar ez a szolgáltatás, ami igen kedvező áron érhető el és megbízható, biztonságos is egyben.

De hogy a cégforma témakörénél maradjunk, ebben mi is bizonytalanok voltunk. Egyéni vállalkozás, kft, bt? Ki legyen az ügyvezető, mi legyen a cégnév, mennyi legyen a törzstőke? Sok-sok kérdés merül fel ilyenkor az emberben, de jó, hogy van a topcegalapitas.eu,, ahol segítséget is kaphatunk. A választ persze mindenkinek magának kell megtalálnia. Azzal azonban jó tisztában lenni, hogy manapság a cégalapítás nem egy hosszadalmas folyamat, akár pár nap alatt már lehet új cégünk. Így amikor cégalapításon törjük a fejünket, érdemes inkább rászánni az időt a tervezésre, mintsem később módosítgatni a dolgokat és így tovább.

Sokan a kft-k, azaz a korlátolt felelősségű társaságok mellé teszik le a voksukat és bevallom hogy számunkra is ez a cégforma felelt meg a legjobban. A cégforma márpedig fontos, adózás és sok minden más szempontjából is.

Annyit azért érdemes tudni a kft-kről, hogy a minimum törzstőke összege három millió forint, ezzel rendelkeznünk kell. Ezen kívül akár egy ember is alapíthat ilyen céget, ami szintén nagy előny véleményem szerint.

A cégnév kiválasztása már egy sokkal kötetlenebb dolog volt, bár ennek is van jelentősége, ezt se hagyjuk figyelmen kívül. Sok múlik ugyanis azon, hogy megjegyezhető, könnyen leírható nevünk van-e vagy sem. Hogy a cégnévből lehet-e például következtetni arra, hogy mivel foglalkozik a cég. Nyilván az a jó, ha igen.

Az ügyvezető személye számunkra nem volt kérdés, mint ahogy az sem, hogy hogy is főg működni maga a cég. Szerettem volna teljes egészében egyedül vinni az üzletet, az online rendelések azonban szerencsére néha úgy beindulnak, hogy szükségessé válik a férjem segítsége.

Sokat utazom, hogy újabb és újabb minőségi alapanyagokat szerezzek be és feltérképezzem a hazai kínálatot, gyártókat. Az egészség mellett ugyanis a helyi termelők támogatására is óriási hangsúlyt fektetek. És úgy tapasztalom, hogy ezt meghálálják a vásárlók.

A fentiekből is látszik, hogy már a kezdetekről szükségem volt a székhelyszolgáltatásra, talán ez hamarabb el is dőlt, mint maga a cégforma. És az sem volt kérdés, hogy mindebben a topcegalapitas.eu-hoz fordulok majd.